Felvételizőknek

Felvételizőknek

Hogyan lehetek térképész?

Ahhoz, hogy térképész lehess, először a Földtudomány alapszakra kell benyújtanod a jelentkezésed a szokásos felvételi eljárásban. A jelentkezési lapot és a rendelkezésre álló egyéb dokumentumok másolatát a pontszámításhoz (pl. érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga-bizonyítványok, egyéb többletpontokat igazoló dokumentumok stb.) mellékelni kell. A később megszerzett dokumentumok (pl. többletpontokat igazoló dokumentumok) másolatának beküldési határideje a felvételi tájékoztatóban vagy a www.felvi.hu oldalon található.

Az előzetes tanulmányok (kreditek) beszámítása a kreditátvitel szabályai alapján történik. A korábbi tanulmányok során megszerzett ismeretek (kreditek) beszámítását a kar Kreditátviteli Bizottsága – egyéni elbírálás alapján – dönti el.

Pontszámítás:
A jelentkezőknek a szakra való felvétele a felvételi eljárás során megszerzett pontszámuk alapján történik.
Az aktuális pontszámítás megtalálható a felvételi tájékoztatóban vagy a www.felvi.hu oldalon.

Sikeres felvételi után a Földtudományi alapszakon az első félév végén választanak a hallgatók szakirányt (térképész és geoinformatikus). A Földtudományi alapszak képzési ideje 6 szemeszter, ennek sikeres teljesítése esetén földtudományi kutató válhat belőled. Ezután jelentkezhetsz a Térképész mesterszakra. Ha nem földtudomány alapszakot végeztél, akkor se kereseredj el! A rokon szakterületeken szerzett alapszakos diplomával is jelentkezhetsz a képzésre! Szinte minden évben érkeznek hallgatóink más szakterületekről, leggyakrabban például a földrajz, és a földmérő alapszakokról, de és más természettudományokat végzett hallgatók is sikeresen teljesítették már a mesterképzést. Ebben az esetben, néhány alapozó tárgy elvégzése is szükségessé válhat az alapszakról, amely segít megalapozni és elmélyíteni a tudásodat a térképészet témakörében.

Ha sikeresen teljesítetted a térképész mesterszakot, és szívesen kutatnál, publikálnál a témában, jelentkezz a doktori képzésünkre!

További információk és szakleírások találsz a honlapon a BSc, MSc, és PhD menüpontokban!