Kutatók éjszakája ismét az Intézetben

Kutatók éjszakája ismét az Intézetben
11/27

2020. november 27. 16:00 - 21:00

Online

11/27

2020. november 27. 16:00 - 21:00

Online


Az idei Kutatók éjszakáját rendhagyó módon és időpontban rendezik meg. Idén nem szeptember utolsó péntekén, hanem november 27.-én és 28-án lesz látogatható a rendezvény online!

A Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet idén is készül programokkal:

 

ÉSZAK A FEJÜNKBEN?

Dr. Török Zsolt, egyetemi docens, ELTE IK, Térképtudomány és Geoinformatikai Intézet

Az előadás a térképek fontosságát mutatja be a kognitív térkép, a környezet mentális reprezentációjának kérdéskörén keresztül. Röviden áttekintjük a téri viszonyítási kereteket, a téri tanulás és a téri tudás összefüggését, majd bemutatunk egy terepi tájékozódási kísérletet, amely az északi irány mutatásán keresztül enged bepillantást a téri gondolkodásra. Azt szeretnénk végül megmutatni, hogy a mindennapos térképi vizualizáció nemcsak téri tájékozódás, hanem "mentális fittness" is.  

  • Időpont: 18:00 - 18:30

 

► GNSS ÉS DRÓNOK A TÉRKÉPÉSZETBEN

Dr. Kovács Béla, adjunktus, ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet

Dr. Elek István, egyetemi docens, ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet

Az előadás keretein belül a résztvevők megismerkedhetnek a korszerű helymeghatározási technikák és a drónok térképészeten belül felhasználási lehetőségeiről. Továbbá rövid ízelítőt kaphatnak a "légből kapott" képek feldolgozási módszereiről is.

 

Egyes programok előzetes online regisztrációhoz kötöttek. A programok pontos időpontjai és a regisztrációs felület a Kutatók Éjszakája központi honlapján található.